Trnoružica

Sleeping Beauty, animirani, SAD, 1959

REŽIJA: Clyde Geronimi

Trnoružica

ULOGE:
Mary Costa,
Eleanor Audley,
Verna Felton,
Barbara Luddy,
Barbara Jo Allen,
Bill Shirley,
Taylor Holmes,
Bill Thompson

SCENARIJ:
Erdman Penner,
Joe Rinaldi,
Winston Hibler,
Bill Peet,
Ted Sears,
Ralph Wright,
prema bajci Charlesa Perraulta i braće Grimm te baletu Petra Iljiča Čajkovskog

GLAZBA:
George Bruns

MONTAŽA:
Roy M. Brewer Jr.,
Donald Halliday

Sadržaj:

U jednom kraljevstvu u 14. stoljeću priređeno je veliko slavlje: kralj i kraljica dobili su kćer, princezu Auroru, nazvanu po zori. Iako je još uvijek malena, već je predodređena da se uda za princa Filipa, sina kralja druge zemlje. Uz brojne čestitare, povorci se priključuju i tri dobre vile od kojih joj svaka udijeli lijepi dar.

Slavlje prekida vještica Zlurada, razočarana što je nisu pozvali na slavlje te baca zlu čaroliju na princezu, proričući da će se u šesnaestoj godini ubosti na vreteno i umrijeti. Ne bi li se spriječilo zlo proročanstvo, vile odluče zaštititi djevojku sakrivši je u šumsku kućicu, a kralj zapovijedi da se spale sva vretena u kraljevstvu. Princeza će bezbrižno izrasti u lijepu seosku djevojku ne sluteći tko je, no urok je vrlo opasan i teško ga je izbjeći...

 

Ulaznice za projekciju 01. 06. u 16:00 moguće je kupiti na blagajni Centra za kulturu i informacije Maksimir (Ul. Lavoslava Švarca 18) sat vremena prije početka projekcije. 

Ulaznice za projekciju 29. 06. u 11:00 moguće je kupiti online putem sljedeće POVEZNICE ili na blagajni Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1) sat vremena prije početka filma. 

boja, 75'

Trailer