Ciklus

Od 06.06. Do 06.06.2021.

20. Festival europske kratke priče

20. Festival europske kratke priče

U nedjelju, 6. lipnja, ugošćujemo program 20. Festivala europske kratke priče koji organizira Hrvatsko društvo pisaca. Festival se otvara u 19 sati programom u kinu Tuškanac gdje će biti održano prvo hrvatsko gostovanje velikog američkog pisca Paula Austera putem Zoom platforme. Razgovor i čitanje će moderirati umjetnički voditelj FEKP-a Roman Simić i profesor s Filozofskog Tomislav Brlek, a tekstove će čitati Vilim Matula.

Još u svojem prvom proznom djelu, Izum samoće, Paul Auster samoću je pretvorio u temu, provodni motiv i prostor istraživanja koji posjećuje sa svakom svojom novom knjigom. “Tek kroz samoću”, reći će jedan od najznačajnijih književnika dvadesetog stoljeća, “možemo razumjeti svoj odnos s drugima”. Čak i na pustom otoku, tvrdi Auster, otkrit ćemo da smo drugima nastanjeni: naš jezik, naše sjećanje, pa čak i sama naša svijest o samoći – rođena je u odnosu s njima. Ima li, dakle, bolje uvodne misli i boljeg autora za otvorenje književnog festivala posvećenog otocima? Na dvadeseti rođendan FEKP-a i prvo hrvatsko gostovanje velikog američkog pisca uvode vas umjetnički voditelj FEKP-a, Roman Simić te profesor i bauk brucošima s Filozofskog, Tomislav Brlek. Glas je glas Vilima Matule, ne propustite!

Moderiraju: Tomislav Brlek i Roman Simić

Tekstove čita: Vilim Matula

Na Zoomu: Paul Auster

Pridružiti nam se možete uživo u kinu Tuškanac ili preko streama na Youtube kanalu FEKPhrvatska.

Više informacija na: europeanshortstory.org

Ulaznice: ulaz je slobodan, ali zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja posjetitelja potrebno je preuzeti ulaznice. One se mogu preuzeti svakoga dana na blagajni kina koja se otvara sat prije prve projekcije dana i zatvara nakon početka zadnje projekcije.