Ciklus

Od 03.02. Do 07.02.2009.

Sjećanje na…

In memoriam: Paul Newman

In memoriam: Paul Newman

 

Filmovi iz ciklusa

Utjecaj gama zraka na čudesne nevene

(The Effect of Gamma Rays on Man-in-the- Moon Marigolds, 1972)

Režija: Paul Newman
FOTOGRAFIJA: Adam Holender
Sadržaj:

Pratimo život disfunkcionalne obitelji koju čine ekscentrična udovica i majka Beatrice i njezine dvije kćeri: ekstrovertirana Ruth koja pati od epilepsije i uvijek se pokorava majčinoj volji i Matilda, sramežljiva i introvertirana djevojčica koja svijet pokušava objasniti preko logičnih pravila znanosti te vrijeme ispunjava školskim zadaćama i brigom o svojem kućnom ljubimcu. Joanne Woodward je za ulogu Beatrice na festivalu u Cannesu nagrađena kao najbolja glumica te godine.

35 mm, boja, 100 min
PROJEKCIJA:
Utorak 03.02.2009 U 19:00

Sudac za vješanje

(The Life and Times of Judge Roy Bean, SAD, 1972)

Režija: John Huston
FOTOGRAFIJA: Richard Moore
Sadržaj:

Nakon što bude pretučen gotovo do smrti, odmetnik Roy Bean se oporavlja odlučan vratiti se i osvetiti svojim protivnicima. Kad na rubu civilizacije na Divljem zapadu, na području zapadno od rijeke Pecos u Teksasu, podigne gradić Langtry, ekscentrični Bean proglasi se sucem i u svom gradu zavede strahovladu. Kao veliki obožavatelj Lily Langtry, slavne britanske glumice u koju je zaljubljen a koju nažalost nikad nije susreo, samoproglašeni djelitelj pravde svoj grad i nazove prema nj...

boja, 120'
PROJEKCIJA:
Četvrtak 05.02.2009 U 19:00

Surova igra

(Slap Shot, 1977)

Režija: George Roy Hill
FOTOGRAFIJA: Victor J. Kemper
Sadržaj:

Paul Newman tumači trenera hokeja na ledu kojem se karijera bliži kraju. Nekoć sjajan igrač sada je na čelu Charlestown Chiefsa, momčadi iz male lige koja stalno gubi, a ima i financijskih poteškoća. Da se momčad ne bi raspala na kraju sezone, trener Reggie bit će prisiljen pronaći novu taktiku igre i smisliti poneku laž da bi motivirao momčad.

35 mm, boja, 123 min
PROJEKCIJA:
Subota 07.02.2009 U 19:00
Vidi cijeli program