Ciklus

Od 31.10. Do 03.11.2023.

Noć vještica u Forumu

Noć vještica u Forumu

Za živopisno Halloween iskustvo malo je toga potrebno – sablastan kostim, dobro izrezbarena bundeva, nevjerojatna količina slatkiša i par lucidnih horor filmova. Posljednje navedena, ali uvjerljivo presudna varijabla koja garantira nezaboravno Halloween iskustvo i ove je godine dijelom tematskog filmskog programa kina Tuškanac.

Naime, gostujući program kina Tuškanac tradicionalno će obilježiti Noć vještica četverodnevnim filmskim ciklusom pod nazivom 'Noć vještica u Forumu'. U sklopu ciklusa, koji će se od 31. listopada do 3. studenog prikazivati u kinu Forum, posjetitelji će moći uživati u četiri popularna horora koja sasvim obične živote i naizgled bezazlene slučajnosti pretvaraju u neizvjesnu psihološku igru pod palicom atmosferične režije i uz doprinos izvanredne glumačke osebujnosti.

Na samu Noć vještica (31. 10.), ljubitelje strave očekuje hrvatska premijera horor senzacije Skinamarink (2022) kanadskog redatelja Kylea Edwarda Balla. Ovaj paranormalni horor nadrealno mračne atmosfere u čijem su fokusu dva djeteta u ogoljenoj kući, košmarno je ostvarenje snažnog odjeka koje se igra jezovitim kadrovima, osvjetljenjem i glasom demona brišući granice između sna i jave.

S fascinantno stravičnim filmskim programom kino Tuškanac nastavit će i u prva tri dana studenog. Tako će se već u srijedu, 1. studenog, na platnu suvremeno opremljenog kina Forum pojaviti krvoločni lutak Chucky iz filma Dječja igra (1988), prvog i najslavnijeg dijela serijala o lutku kojeg nastanjuje zloduh serijskog ubojice. Četvrtak (2. 11.) je rezerviran za Shyamalanov šokantan psihološki triler Šesto čulo (1999). Poznat po fantastičnim i prohororskim elementima, film prati perspektivnog mladog glumca Haleyja Joela Osmenta u ulozi dječaka Colea koji psihijatru priznaje da je okružen mrtvacima s osobinama živih ljudi.

Halloweenu posvećen ciklus, u petak (3. 11.), zaključit će Cunninghamov famozni Petak 13. (1980) razotkrivajući mistiku omladinskog kampa Crystal Lake koji bilježi nekoliko zagonetnih ubojstava. Odlično prihvaćen od strane mlađe populacije, film je iznjedrio danas uglednog Kevina Bacona, a sniman je u stvarnom kampu u Novoj Engleskoj smještenom nedaleko imanja legendarnog rock kantautora Lou Reeda.

I ovog puta pridružite se kinu Tuškanac u obilježavanju sve popularnijeg praznika zastrašujućim filmskim naslovima koji pokazuju da dobar horor nije nužno vezan za tradicionalna mitološka bića, već da je blizak i suvremenom poimanju straha te da stanuje u kompleksnim svjetovima ljudske mašte i podsvijesti.

-----------

Raspored projekcija s informacijom o lokaciji i vremenu prikazivanja dostupan je OVDJE, a ulaznice za sve projekcije moguće je kupiti online putem platforme ulaznice.hr te sat vremena prije projekcije na blagajni Kina Forum.

 

Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove.
​Cijena ulaznice iznosi 4 eura. 

Filmovi iz ciklusa

Skinamarink

(Kanada, 2022 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Režija: Kyle Edward Ball
FOTOGRAFIJA: Jamie McRae
Sadržaj:

Godina je 1995. Četverogodišnji Kevin ozlijedi se hodajući u snu. Otac odvodi dječaka u bolnicu i potom se s njim vraća kući. Usred noći Kevin i njegova šestogodišnja sestra Kaylee bude se i shvaćaju da im oca nema te da su iz kuće nestali svi predmeti, uključujući prozore i vrata… Kanađanin Kyle Edward Ball pokrenuo je na YouTubeu kanal putem kojeg je ispitivao korisnike o njihovim noćnim morama, a onda snimao kratke rekonstrukcije njihovih priča. Jedna od najč...

boja, 100'
PROJEKCIJA:
Utorak 31.10.2023 U 20:00

Dječja igra

(Child's Play, SAD, 1988 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Režija: Tom Holland
FOTOGRAFIJA: Bill Butler
Sadržaj:

Policijski detektiv Norris progoni serijskog ubojicu Charlesa Leeja Raya ulicama Chicaga. Ray se skloni u prodavaonicu igračaka gdje ga Norris smrtno rani, a umirući ubojica vudu mantrom prenosi svoju dušu u jednu od lutaka koja govori. Upravo lutku kakvu želi šestogodišnji Andy i koju mu njegova majka Karen poklanja. Iste noći Andyja čuva Karenina najbolja prijateljica Maggie, a lutka koja samu sebe naziva Chucky napada je… Dječja igra prvi je i najslavniji film iz...

boja, 87'
PROJEKCIJA:
Srijeda 01.11.2023 U 20:00

Šesto čulo

(The Sixth Sense, SAD, 1999 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Režija: M. Night Shyamalan
FOTOGRAFIJA: Tak Fujimoto
Sadržaj:

Philadelphia. Psihijatar Malcolm Crowe, čija supruga Anna pati od depresije, prima na tretman devetogodišnjeg dječaka Colea, čija majka Lynn je jako zabrinuta nakon što je na sinu uočila tragove fizičkog ranjavanja. U procesu psihijatrijskog liječenja, Cole prizna Malcolmu da može vidjeti mrtve ljude koji hodaju poput živih, nesvjesni da su mrtvi. Rođen u Indiji i odrastao u Sjedinjenim Državama, M. Night Shyamalan proslavio se svojim trećim dugometražnim filmom Šesto čulo....

boja, 107'
PROJEKCIJA:
Četvrtak 02.11.2023 U 20:00

Petak 13.

(Friday the 13th, SAD, 1980 | Mjesto prikazivanja filma: Kino Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2))

Režija: Sean S. Cunningham
FOTOGRAFIJA: Barry Abrams
Sadržaj:

Godine 1957. u jezeru nadomak omladinskog kampa Crystal Lake utopi se dječak Jason. Godinu potom, dvoje odgajatelja iz kampa biva ubijeno dok su se spremali na seksualni odnos. Kamp se zatvara, a dvadesetak godina kasnije, 1980., potomak izvornih vlasnika ponovo ga želi otvoriti uz pomoć mladih odgajatelja… Ogroman uspjeh nezavisno produciranog horora Noć vještica Johna Carpentera iz 1978. motivirao je producenta i režisera Seana S. Cunninghama da pokuša ponoviti taj pothva...

boja, 95'
PROJEKCIJA:
Petak 03.11.2023 U 20:00
Vidi cijeli program