Ciklus

Na dan 08.05.2016.

Humanitarna akcija

Puk'o mi film

Puk'o mi film

Kako bi se prikupio dio novčanih sredstava za kupnju opreme (projektor, platno i laptop) potrebne za izvođenje nastave fakultativnog predmeta Filmska umjetnost u XIII. gimnaziji u Zagrebu, jednoj od rijetkih hrvatskih srednjoškolskih ustanova koja provodi kontinuiranu filmsku edukaciju, u nedjelju, 8. svibnja, u kinu Tuškanac prikazat će se brojnim značajnim nagradama, među kojima i Oscarom, nagrađeni film Vječni sjaj nepobjedivog uma (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Michel Gondry, SAD, 2004.) kao temeljni dio akcije „Puk'o mi film“.

Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je nastavi filma u XIII. gimnaziji. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Kino Tuškanac i Hrvatski filmski savez ovom se gestom još jednom dokazuju kao ključni promicatelji filmske pismenosti djece i mladih.

 

Filmovi iz ciklusa

Vječni sjaj nepobjedivog uma

(Eternal Sunshine of the Spotless Mind, SAD, 2004)

Režija: Michel Gondry
FOTOGRAFIJA: Ellen Kuras
Sadržaj:

Ljubav introvertiranog i plahog Joela te ekstrovertirane i nesputane Clementine isprva je nevina i zanosno romantična, a potom traumatična. Stoga Clementine Joela odluči izbrisati iz svog sjećanja revolucionarnim znanstvenim postupkom. Shvativši da ga Clementine više ne prepoznaje i doznavši za postupak kojem se podvrgla, Joel odluči učiniti isto – izbrisati nju iz svog sjećanja. Međutim, tijekom odvijanja procesa brisanja shvati da su neke uspomene na Clementine suvi&...

boja, 108'
PROJEKCIJA:
Nedjelja 08.05.2016 U 19:00
Vidi cijeli program