Victor Antonescu

16.07.1936, Bukurešt

 

Director

Rad je započeo kao animator i scenograf u Kinematografskom studiju "București", a od 1964. nastavio u Studiju "Animafilm". Godine 1967. debitirao je kao redatelj epizodom "Ideal" iz kolektivnog filma "Pământul oamenilor" ("Zemlja čovječanstva"), potpisujući se uz Virgila Mocanua, Constantina Mustețea, Genovevu Georgescu, Olimpa Vărășteanua i Iona Popescua Gopoa.

Producirao je prvi rumunjski dugometražni animirani film "Robinson Crusoe" (koprodukcija Animafilma i Studija Corona Cinematografica iz Italije). Dovršen u prosincu 1974., film je prikazan u Rumunjskoj nakon 1990., nakon što ga je zabranila komunistička cenzura.

Filmografija


Filmovi redatelja

Svemirska misija "Delta"

(Misiunea spațială "Delta", Rumunjska, 1984)

Režija: Victor Antonescu
Sadržaj:

Godina je 3084., čovjek je naselio međuplanetarni prostor, ali svemir je još uvijek pun tajni. U istraživačku misiju novootkrivene galaksije vodi najnapredniji svemirski brod Delta, kojim upravlja iznimno moćan elektronički mozak. Projekt Delta zamišljen je kako bi se uspostavio dijalog između međugalaktičkih civilizacija. Ubrzo nakon što je vanzemaljskoj novinarki Almi dopušteno da se ukrca na svemirski brod, ona i kapetan primijetili su da super mozak koji upr...

boja, 70'
Vidi cijeli program