Bojan Vuletić

1977, Beograd, Srbija, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija

 

Director

Redatelj i scenarist, studirao je na Pravnome fakultetu, ali nakon dvije godine opredijelio se za film i 2007. godine diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti, na odsijeku za filmsku i televizijsku režiju. Već od 2001. godine bio je pomoćnik redatelja na nekoliko filmskih setova. Bio je jedan od scenarista filma Ljubav i drugi zločini (2008.) koji je režirao Stefan Arsenijević, a s njime je napisao scenarij za romantičnu komediju Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem (2011.) u srpsko-francusko-njemačkoj koprodukciji kojom je debitirao kao redatelj. Režirao je nekoliko dokumentarnih filmova te igrane i dokumentarne tv serije. Najnoviji igrani film mu je komedija Rekvijem za gospođu J (2017.) s Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi.

Filmografija


Filmovi redatelja

Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem

(Srbija, 2011)

Režija: Bojan Vuletić
FOTOGRAFIJA: Jelena Stanković
Sadržaj:

Film je suvremena romantična komedija o iskušenjima u traganju za pravom osobom kroz četiri potpuno različite ljubavne priče. Junaci i junakinje priča su stranci koji dolaze u Beograd u potrazi za različitim stvarima – poslom, avanturom, ljubavlju, seksom – i u susretu s gostoljubivim stanovnicima toga grada pronalaze više nego što su očekivali. Gost na projekciji će biti redatelj Bojan Vuletić!

boja, 86 min

Rekvijem za gospođu J.

(Srbija, Bugarska, Makedonija, Rusija, Francuska, Njemačka, 2017)

Režija: Bojan Vuletić
FOTOGRAFIJA: Jelena Stanković
Sadržaj:

Skromna sredovječna žena i bivša administrativna službenica planira si oduzeti život za pet dana, na godišnjicu smrti svoga supruga. Kako bi obavila sve što treba i osigurala obitelj koju će ostaviti za sobom, potrebna joj je jedna službena potvrda – ona o 20 godina radnog staža – koju je u državi koja prolazi kroz tranziciju jako komplicirano dobiti te se čini kako je živjeti u tranziciji komplicirano, a umrijeti još kompliciranije. Film je dobio nagradu...

boja, 93'
Vidi cijeli program