Paula Skelin

 

Paula Skelin (Split, 1992.) prvostupnica je preddiplomskog studija Film i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Nakon studija odlazi u Zagreb gdje se bavi pisanjem scenarija za kratke igrane filmove, izradom video promotivnih sadržaja i asistiranjem u režiji i produkciji na kratkim filmovima. Sudjeluje u raznim Erasmus+ projektima, te radionicama i poslovima unutar Blank filmskog inkubatora, Kinokluba Zagreb, festivalskih kronika za HRT3 i Transmeet.tv-a. Voditeljica je dječjih filmskih interdisciplinarnih radionica u Frooom-u. Njezin kratki dokumentarni film Breed dobio je posebno priznanje na Festivalu Mediteranskog filma u Splitu 2020.

Krajem 2018. sudjeluje na radionici scenarističkog laboratorija pod mentorstvom Sonje Tarokić sa scenarijem za kratki igrani film Klimanje. S istim projektom sudjeluje u sklopu 12. Festivala mediteranskog filma na radionici pitchinga u organizaciji Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, te European short pitch-a 2020. Početkom 2020. odobrena su sredstva Hrvatskog audiovizualnog centra za produkciju. Klimanje je uvršteno u glavni program Zagreb film festivala 2021.

Trenutno radi na različitim umjetničkim i interdisciplinarnim projektima, vodi castinge i dječje filmske radionice, piše kratke priče, te razvija scenarij za novi kratki film.

Filmografija


Filmovi redatelja

Klimanje

(Hrvatska, 2021)

Režija: Paula Skelin
FOTOGRAFIJA: Andrea Kaštelan
Sadržaj:

Ne znajući što je čeka, šestogodišnja Antonija provodi jutro na balkonu, špijunirajući susjede i pljujući. Kada joj rasklimani zub i nepozvani gosti poremete rutinu, Antonija će formalni proces deložacije iskoristiti za igru i predstavu. Titlovi: EN

boja, 18'

Čopor pićića

(Hrvatska, 2022)

Režija: Paula Skelin
Sadržaj:

“Fanny Pack? Imaš ovako: Peder i pederuša. Izravni prijevod na hrvatski: Fanny – pičić. Pack – čopor. Čopor pičiča.” Colinda Evangelista Čopor pičića prati drag kolektiv House of Flamingo na njihovoj prvoj izvedbenoj turneji nakon više od godinu dana izbivanja s pozornica, a koja je objedinila tri grada: Split, Zagreb i Pulu. Kombinacijom snimki s nastupa uživo, dokumentiranih intimnih trenutaka povezivanja u backstageu te ispovjednih i iskrenih...

boja, 40′
Vidi cijeli program