Cycle

From 17.10. To 17.10.2019.

Kinofonija: Chui

Kinofonija: Chui

Na otvorenju festivala Berlinale Special u organizaciji Goethe-Institut Kroatien, u sklopu novog programa kina Tuškanac pod nazivom Kinofonija održat će se projekcija glasovitog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927.), uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui, koji će posebno za tu priliku skladati i uživo izvesti originalnu prateću glazbu. Izvedbu podržavaju Kino Tuškanac, Hrvatski flmski savez i Goethe-Institut u Zagrebu.

Chui je mladi hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i beskompromisnim pristupom u duhu rock‘n‘rolla osigurao je Chuijevcima već s prvim albumom („Chui”, Dancing Bear 2012.) kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album "The Second Arrival", koji dobiva brojne pohvale glazbene kritike i publike. Trećim cijenjenim izdanjem 2015. godine pod nazivom "Third Sun From The Stone" bend osvaja titulu domaćeg albuma godine na gotovo svim top-listama, što dosad nije pošlo za rukom ni jednom jazz-sastavu u Hrvatskoj. U suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Chui je 2017. godine snimio album „Chui ovu glazbu”, zahvaljujući kojem su rasprodali niz koncerata, uključujući nastup u Velikom pogonu Tvornice kulture. Uz to, bend je te godine snimio pjesmu i s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac, koja je u brojnim medijima proglašena pjesmom godine. Album „Chui ovu glazbu” donio je Chuijevcima i dva Porina za najbolji jazz-album i najbolju jazz-izvedbu. Konačno, bend je nedavno izdao novi singl „Pogledaj”, kojim najavljuju predstojeći album. Na pjesmi gostuje jedan od najboljih hrvatskih muških vokala Boris Štok, a izvanredan spot za pjesmu u maniri znanstvene fantastike snimio je Dalibor Barić.

Chui nastupa u sljedećem sastavu: Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – saksofon & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi, Konrad Lovrenčić – bas-gitara.

Cijena ulaznice za ovaj jedinstveni glazbeno-filmski, audiovizualni doživljaj iznosi 50kn.

Films in cycle

Berlin: Symphony of a Great City

(Berlin: Die Sinfonie der Großstadt, Germany, 1927)

Directed by: Walther Ruttmann
PHOTOGRAPHY: Robert Baberske, Reimar Kuntze, László Schäffer
Synopsis:

Screening with live music performace by Chui (music originaly composed for this occasion).

b/w, 65'
PROJECTION:
Thursday 17.10.2019 AT 20:00
See full programe