Cycle

From 26.06. To 26.06.2022.

Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma

Premijera filmova 11. generacije Škole dokumentarnog filma

Restartova Škola dokumentarnog filma održala se od rujna 2021. do ožujka 2022. u Zagrebu. Školu je 11. generaciju zaredom pohađalo desetero polaznika/ca koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, uz mentorstvo Ane Hušman, Igora Bezinovića, Nebojše Slijepčevića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Dude, Dinke Radonić, Olivera Sertića i Bojana Mrđenovića.

Osim uz mentore, polaznici su učili i usavršavali rad na filmu uz pomoć domaćih i stranih filmskih profesionalaca i dokumentarista: dizajnera zvuka Borne Buljevića, filmskog kritičara Maria Kozine, srbijanskog multimedijalnog umjetnika Miloša Tomića te producentice Vanje Jambrović.

Polaznici i polaznice programa Škole 2021./2022. bili su: Ramona Boban-Vlahović, Jurica Ćorluka, Marina Giunio, Eva Marija Jurešić, Mia Martinović, Maja Miloš, Karlo Mlinar, Neža Knez, Pavel Penev i Paula Tončić.

Škola dokumentarnog filma zasnovana je na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma, te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima/cama usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na aktivnom sudjelovanju.

Pridružite nam se na premijeri u nedjelju, 26. lipnja s početkom u 20 sati i pogledajte kratke filmove ovogodišnjih polaznika i polaznica.

Ulaz je besplatan, a nakon projekcije predviđeno je druženje s polaznicima i mentorima programa.

Više informacija na: skola.restarted.hr
restarted.hr