Mletački trgovac

The Merchant of Venice, snimka kazališne predstave, hrvatski titl, Shakespeare's Globe, Velika Britanija, 2015

REŽIJA: Jonathan Munby

Mletački trgovac

ULOGE:
Rachel Pickup,
Jonathan Pryce,
Dorothea Myer-Bennett,
Daniel Lapine,
David Sturzaker

Sadržaj:

Portia je bogata nasljednica koju u njenu domu u Belmontu posjećuju prosci, a pred njima je, prema želji njena pokojnoga oca, težak zadatak. Pobjednik će oženiti Portiju, a gubitnici će izgubiti mnogo više od njene ruke. U međuvremenu u Veneciji, epicentru potrošnje, špekulacije i dugova Bassanio, jedan od prosaca, posudi novac od prijatelja Antonia da bi financirao putovanje do svoje odabranice Portije. No, Antonio, posudi novac od lihvara Shylocka s kojim se dogovori da će vratiti dug kada se njegovi brodovi vrate u grad. No, ako se brodovi ne vrate i ne bude mogao vratiti dug, Antonio će Shylocku dati funtu svoga mesa. Budući da se brodovi nisu vratili, Shylock želi naplatiti dug.

 

Iz tiska:
Jonathan Pryce kao Shylock i njegova kći Phoebe… prava su inspiracija. To je obiteljska drama s dvije prave glumačke zvijezde. (The Observer)


Izvrsno ispričana, igrana, tempirana i kostimirana predstava Jonathana Munbya. Kazalište Globe u najboljem izdanju. (The Mail on Sunday)


Jonathan Pryce naelektrizirano je izvrstan, a režija Jonathana Munbya savršeno je ugođena pjesma! (Time Out)


Jonathan Pryce, u debiju u kazalištu Globe, predstavlja nam lik Shylocka u svoj njegovoj težini, važnosti i slojevitosti. (The Guardian)


Redatelj Jonathan Munby... izvukao je najkomičnije iz ovoga djela. Važnost pridaje romanci, dok su Daniel Lapine i David Sturzaker izvrsni mladi mletački lavovi. (Sunday Express)


Pohvale za Rachel Pickup koja tumači oštroumnu, šarmantnu i komičnu Portiju. (Londonist)


Jonathan Pryce stvorio je fino iznijansirana Shylocka. (Financial Times)


Pryce je odličan sa značajnom težinom i bogatstvom interpretacije. Osobito je dražesna uloga Nerisse u izvedbi Dorothee Myer-Bennett… ostvarila je impresivan raspon pogleda i gesta. (Evening Standard)Više o predstavi na: www.shakespearesglobe.com

Distribucija: Pannonia entertainment, Mađarska

www.teatar.hr - Mletački trgovac

boja, DCP, hrvatski titl, 165 min