From the Life of the Marionettes

Aus dem Leben der Marionetten, feature film, TV film, drama, West Germany, Sweden, 1980

DIRECTED BY: Ingmar Bergman

From the Life of the Marionettes

Synopsis:

Film postaje dostupan za online prikazivanje u četvrtak 28. svibnja u 20 sati, a nakon toga ostaje dostupan još 24 sata. Film ima hrvatske podnaslove, a gledanje je moguće samo iz Hrvatske.

Upute o gledanju filma preko Vimeo online platforme pogledajte na: LINK

Peter Egermann je naizgled sasvim prosječan obiteljski čovjek srednjih godina, u na prvi pogled idiličnom braku bez djece s brižnom Katarinom, sa zavidnom karijerom kojoj je u potpunosti posvećen te s krugom prijatelja i bogatim društvenim životom. No Peter je u javnoj kući upravo ubio prostitutku Katarinu Krafft, a kroz policijska saslušanja, mišljenje psihijatra i Peterova prijatelja Jensena te izjave njegovih članova obitelji i ostalih prijatelja počet će se stvarati realna slika o Peteru i njegovu životu...

TV-film snimljen u studijima Bavaria Filma u Münchenu tijekom jeseni 1979. godine, a u podjeli uloga Bergman je odlučio angažirati isključivo kazališne glumce iz minhenskog Residentztheatera. Oni su imali vrlo malo pa i nimalo prethodnog iskustva rada na filmu, a kasnije vrlo popularni njemački dominantno televizijski glumac Robert Atzhorn je u ovom filmu ostvario debitantsku filmsku rolu. Riječ je o vrlo intrigantnoj, sigurno režiranoj, dojmljivo atmosferičnoj i vrlo raspoloženo glumljenoj psihološkoj drami u kojoj Bergman ne samo kroz prikaz središnjeg lika, nego i kroz portretiranje Tima Mandelbauma, suradnika Egermannove supruge Katarine, nudi zanimljive poglede na ljubav i nerijetko mračne sile koje upravljaju našim životima. Zbog retrospektivne naracije i lika dominantne majke koja je uzork raspada Egermannove obitelji a ujedno i njegove osobnosti, ovaj film, u uvodnim i završnim segmentima realiziran kolor-fotografijom, dok je ostatak crno-bijeli, podsjeća na maestralnu Jesenju sonatu, jedno od Bergmanovih najuspjelijih i najpoznatijih ostvarenja.