Evgenij Onjegin

Eugene Onegin, snimka kazališne predstave, hrvatski titl, Vahtangov teatar, Rusija, 2013

REŽIJA: Rimas Tuminas

Evgenij Onjegin

ULOGE:
Sergej Makoveckij (Onjegin),
Oleg Makarov (Vladimir Lenski); Eugenja Krežde (Tatjana Larina); Natalija Vinokurova (Olga Larina)

SCENARIJ:
Rimas Tuminas

Sadržaj:

Legendarno rusko kazalište Vahtangov pripremilo je modernu interpretaciju Puškinovog najpoznatijeg, ali i jednog od najznačajnijih djela ruske literature uopće. Uz vječne teme poput osude, ljubavi, razočaranja, cinizma, suosjećanja i praštanja, Evgenij Onjegin je jednako važno i snažno djelo i danas kao što je bilo i tijekom protekla dva stoljeća.

Svjetski priznati redatelj Rimas Tuminas, koji je nedavno osvojio najvažniju kazališnu nagradu u Rusiji, Kristalni Turandot, iznosi na scenu samu bit ruske duše. Glumačka ekipa broji 45 glumaca, uključujući ruske zvijezde kao što su Sergej Makoveckij, Vladimir Vdovičenkov, Ljudmila Maksakova, Julia Borisova, a scenografija je uistinu impresivna. Autor originalne glazbe Faustas Latenas u svoju je glazbu uklopio i ruske i francuske narodne pjesme, te skladbe ruskih kompozitora Čajkovskog i Šostakoviča. Predstava je pravi primjer vrhunskog kazališta.

Iz tiska:
  "Zapanjujuća, mudra i humorna adaptacija Puškinova sjajna romana u stihu koja oduzima dah i daje nam uvid u ono što se krije iza scene i između stihova.“ - The Moscow Times, John Freedman
“Svatko tko je gledao predstavu kazališta Vahtangov … zna da je riječ o prvorazrednoj trupi.” – The Guardian, London

digitalno, boja, 210 min

Trailer