Alice u gradovima

Alice in den Städten, 1974

REŽIJA: Wim Wenders

Alice u gradovima

Sadržaj:

Film je dostupan za prikazivanje u utorak 21. travnja u 20 sati, a nakon toga ostaje dostupan još iduća 24 sata. Film ima hrvatske podnaslove, a gledanje je moguće samo iz Hrvatske.

Upute o gledanju filma preko Vimeo online platforme pogledajte na: LINK

Phil je njemački fotograf koji luta američkom istočnom obalom u potrazi za pričom. U jednom hotelu sretne djevojčicu Alice i njezinu majku Lisu koje su također iz Njemačke. Sprijateljuje se s njima te na zamolbu majke pristane nakratko pričuvati Alice. Kad majka nestane, slijedi film ceste u kojem Wenders prati odnos između odraslog čovjeka i djeteta.

Wendersov četvrti dugometražni igrani film te njegov prvi film ceste, koji s Pogrešnim pokretom i U toku vremena čini svojevrsnu "trilogiju ceste". Snimio ga je u razdoblju krize nakon neuspjeha zadnjeg projekta, a za priču filma inspiriralo ga je iskustvo njegova prijatelja Petera Handkea kao samohranog roditelja. Tijekom pripreme filma, Wim Wenders je navodno zamalo odustao od snimanja saznavši da je Peter Bogdanovich snimio film slične tematike (Paper Moon, 1973), no na kraju je srećom ipak nastavio s projektom.