Ulrich Seidl

Beč, Austrija

 

Director
Ulrich Seidl, scenarist i redatelj, rođen je 1952. u Beču. Studirao je režiju
na Filmskoj akademiji u rodnom gradu. Werner Herzog ga uvrštava među svojih deset omiljenih redatelja.

Filmografija

Hundstage (2001)
Models (1999)
Bilder einer Ausstellung (1996)
Tierische Liebe (1995)
Good News (1990)
Mit Verlust ist zu rechnen (1983)


Filmovi redatelja

Treba računati s gubitkom

(Mit Verlust ist zu rechnen, 1992)

Režija: Ulrich Seidl
FOTOGRAFIJA: Peter Zeitlinger
Sadržaj:

Zima 1992.; dva sela na austrijsko-češkoj granici. Na jednoj strani siromašna češka udovica, a na drugoj Josef Paur koji se nada naći ženu u Češkoj. Parada mladenki za vremešna gospodina u osami austrijsko-češkog pograničnog područja, starost i gospodarske prilike na Istoku nakon pada Berlinskog zida.

boja, 118 min

Pasji dani

(Hundstage, 2001)

Režija: Ulrich Seidl
Sadržaj:

Vikend, doba pasjih dana (Pasji dani: pojam u općoj uporabi za dane između 24. srpnja i 23. kolovoza. Ti su dani obično vrlo topli. To je razdoblje koji stoji pod zviježđem Canicole, Orionova psa - Duden, Etimološki rječnik). Nepodnošljiva vrućina, južno od Beča, u ničijoj zemlji između obilaznica, shopping-centara i naselja s obiteljskim kućama. Temperatura raste, agresija se pojačava. Asfalt puca. U toj atmosferi šest priča sa zajedničkim mjestom i vremenom radnje govori o svakodnevici i...

boja, 140 min

Safari

(Austrija, 2016)

Režija: Ulrich Seidl
FOTOGRAFIJA: Wolfgang Thaler
Sadržaj:

U divljim prostranstvima Afrike, domu zebri, antilopa i ostale veličanstvene divljači, oni su odlučili provesti svoje praznike. Njemački i austrijski turisti divljaju kroz savanu na terencima, čekaju u zasjedi, šunjaju se za svojim plijenom. Pucaju, jecaju od uzbuđenja i na kraju, poziraju s mrtvim trofejima za uspomenu s nezaboravnog putovanja. Ovo je film o turizmu ubijanja, film o ljudskoj prirodi.

boja, digitalno, 91 min
Vidi cijeli program